Учасники конкурсу на заміну «УАЗиків» отримали завдання

Учасники конкурсу на заміну УАЗиків отримали тактико-технічні завдання Джерело зображення: www.deviantart.com/ggmvdb

Сьогодні підприємства, які змагатимуться за контракт на новий багатоцільовий автомобіль, що має замінити в українській армії радянські УАЗи, отримали тактико-технічні завдання.

Повідомляє АрміяInform з посиланням на результати наради, яка відбулась у Міноборони.

Вимоги до нової машини, яка розроблятиметься у рамках дослідно-конструкторської роботи (ДКР) «Сайгак», були розроблені Центральним науково-дослідним інститутом озброєння та військової техніки Збройних Сил України (ЦНДІ ОВТ ЗСУ).

Основними перевагами автомобіля «Сайгак» над УАЗ має стати використання сучасної дизельної силової установки, впровадження сучасного повного приводу, використання сучасних захищених колісних рушіїв, збільшений ресурс до капітального ремонту, значніші гарантійні зобов'язання. Детально про основні вимоги до нової машини ми вже писали тут »»

Також, впродовж п'яти діб учасники мають оцінити свої спроможності щодо здатності втілити у металі технічні вимоги замовника в термін до 1 вересня поточного року та поінформувати Міністерство оборони про готовність виконати цю роботу.

Нагадаємо, що на конкурс щодо розроблення нового багатоцільового автомобіля, оголошений Міноборони 1 березня, заявились п'ять приватних компаній і одна громадська організація. Зокрема за контракт змагатимуться виробники «Новаторів» і «Богданів».



Дослідні зразки представлені учасниками конкурсу будуть направлені на випробування, де перевірятимуться на відповідність вимогам та змагатимуться між собою. Переможець конкурсу отримає право постачання свого виробу до Збройних Сил України.