Харьковський завод передав ЗСУ партію танків Т-64

Харьковський завод передав ЗСУ партію танків Т-64

Харківський бронетанковий завод передав Збройним Силам України другу у цьому році партію танків Т-64, які пройшли капітальний ремонт і модернізацію.

В Укроборонпромі повідомили, що таким чином завод достроково завершив виконання контракту в рамках держзамовлення за 2021 рік, навіть за умови обмеженого фінансування.

«Завдяки модернізації було розширено бойові можливості машин і збільшено надійність їхніх вузлів, агрегатів і озброєння», – йдеться у повідомленні концерну.

У повідомлені не зазначається кількість переданих танків. Водночас на фото можна побачити п'ять машин. Перша партія передана ХБТЗ у березні складалася з дев'яти танків Т-64БВ.

Харьковський завод передав ЗСУ партію танків Т-64

Т-64 є основним танком Сухопутних військ. У 2017 році розпочалася масштабна модернізація цієї моделі бойової техніки (машини отримали назву «Т-64БВ зразка 2017 року»). Танк отримав оновлений приціл нічного бачення, сучасну радіостанцію, модернізований двигун тощо.

Вперше модернізований танк продемонстрували на танкових змаганнях Strong Europe Tank Challenge 2017, а також під час параду з нагоди Дня незалежності України та 100-річчя відродження української державності, 24 серпня 2018 року.

Нагадаємо, що цього року також 8 танків Т-72 військовим передав Київський бронетанковий завод, понад 15 танків Т-64 і Т-72 передав Львівський бронетанковий завод.

Таким чином, з початку року ЗСУ отримали приблизно 40 танків.