ХКБМ опрацьовує встановлення на БМП модуля «Парус»

ХКБМ опрацьовує встановлення на БМП модуля Парус

Оприлюднено фото БМП з бойовим модулем «Парус» у цехах Харківського конструкторського бюро з машинобудування, такі модернізовані БМП-1 служитимуть ЗСУ ще 20 років.

Про це повідомляє Мілітарний.

Зауважимо, що головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак наприкінці 2020 року заявив, що розробка та закупівля нових бойових машин піхоти не є пріоритетом, а БМП-1, яка була прийнята на озброєння 2 червня 1966 року (55 років тому), після глибокої модернізації служитиме в ЗСУ ще 20 років.

ХКБМ опрацьовує встановлення на БМП модуля Парус

Нагадаємо, що у липні 2020 року Генеральний штаб ЗС України повідомив про проведення порівняльних випробувань БМП-1 з вітчизняними бойовими модулями «Парус», «Спис», «Шквал» та «Стилет». Водночас на відміну від інших варіантів, фото БМП з модулем «Парус» не було продемонстровано.

БМП

БМ-7 «Парус» – дистанційно керований бойовий модуль, що був розроблений ХКБМ для бронетранспортера БТР-4 та є подальшим розвитком БМ «Штурм».

БМ-7 Парус

У модулі встановлена 30-мм гармата КБА-1 або ЗТМ-1 (аналоги 2А72), 30-мм автоматичний гранатомет КБА-117, 7,62-мм кулемет КТ-7,62, комплекс керованого озброєння «Бар'єр» з двома ракетами та шість 81-мм ПУ димових/аерозольних гранат. За керування вогнем відповідає СКВ «Трек-М». Модуль не займає місця всередині машини.

БМ-7 Парус Бойове відділення БТР-4 з БМ-7 «Парус (1 – робоче місце оператора бойового модуля)