Школа морського піхотинця (ВІДЕО)

Школа морського піхотинця

Рік тому, на базі 198-го навчального центру ВМС України у Миколаєві, розпочала свою роботу Школа морського піхотинця, де готують справжніх українських рейнджерів, які готові виконувати будь-яке бойове завдання у трьох стихіях: на землі, у повітрі та на морі.

Школа відрізняється від будь-яких подібних закладів тим, що вона включає як повітрянодесантну, так і морську десантну підготовку. Крім того, з курсантами працюють лише ті інструктора, які мають бойовий досвід.

Нагадаємо, що раніше ми писали, що через кардинальну реформу американської морської піхоти, КМП США змінює всю концепцію підготовки своїх морських піхотинців.

Тепер робитимуть ставку на «розумних автономних морпіхів», а не «бездумних виконавців наказів». Морпіхи мають вміти діяти самостійно, без тотального контролю штабів і командирів.

Пілотна програма запущена в Школі морської піхоти у Кемп-Пендлтоні у січні цього року.

Зокрема, морські піхотинці більше не навчатимуться вузьким спеціальностям, таким як стрілець, кулеметник, мінометник або оператор ПТРК, а замість цього, до випуску з навчального центру володітимуть всіма видами зброї що є у роті.