В Офісі Президента прокоментували можливість зберігання зброї бійцями тероборони

Керівництво терборони влаштувало театр абсурду – Кривонос

Індивідуальною зброєю забезпечать і «штатних» бійців тероборони і членів добровольчих формувань. Однак ця зброя буде зберігатися не у них, а в спеціально відведених місцях.

Про це РБК-Україна розповіли в Офісі Президента України.

Використовувати і зберігати вдома добровольці зможуть лише особисту мисливську зброю.

Як зазначили виданню в ОПУ, питання зберігання зброї залишається дуже чутливим.

Держава підходить до неї максимально відповідально з урахуванням загроз, які можуть виникати у разі неконтрольованого обігу зброї. Тому головний фактор, яким ми керувалися – надійність зберігання зброї і недопущення його потрапляння в інші руки

«Сім років тому бойовики захопили арсенали правоохоронних органів на Донбасі. Але їм це не вдалося з військовими складами, наприклад, у Бахмуті та Маріуполі. Цей досвід показав, що у військових частинах і складах зберігання зброї є більш надійним», – впевнені в офісі.

Нагадаємо, що наприкінці травня президент подав до Верховної Ради законопроєкт № 5557 «Про основи національного спротиву», який передбачає створення окремого роду сил – Сил територіальної оборони та руху опору.

Тероборона за цим проєктом складатиметься з двох компонент: військової (бригади тероборони в складі ЗСУ) та добровольчої. Остання включатиме добровольчі підрозділи територіальних громад, що формуватимуться на добровільній основі.

Один з учасників робочої групи з підготовки законопроєкту № 5557 – перший заступник Секретаря РНБО України генерал-полковник Михайло Коваль в інтерв'ю АрміяInform розповів, що добровольчі загони тероборони можуть озброїти зброєю, запаси якої є на військових складах це зокрема карабіни СКС і гвинтівки системи Мосіна.