«Мотор Січ» купує іспанську технологію для гелікоптерів

Мотор Січ купує іспанську технологію для гелікоптерів

У 2022 році підприємство «Мотор Січ» придбає іспанську технологію з виробництва композитів для цивільних гелікоптерів.

Про це в інтерв'ю Укрінформу сказав генеральний директор «Мотор Січ» В'ячеслав Богуслаєв.

«Зараз у нас гібридний фюзеляж: 40% композитів, 60% метал. Тому що поки купують в основному військові, і їм потрібно кріпити військове обладнання. На композитному корпусі його не підвісиш. Для цивільних гелікоптерів ми купуємо композитну технологію. Ми провели переговори з іспанською компанією, і наступного, 2022 року ми таку технологію купимо», – сказав Богуслаєв.

Він також припустив, що важкі гелікоптери не будуть на 100% виготовлятися з композитів.

«Вони будуть гібридні, і це правильно. Попереду композитна ера, ми до цього готуємося», – прокоментував гендиректор запорізького авіабудівного заводу.

За словами Богуслаєва, сьогодні українські підприємства використовують чужі композити. «Мотор Січ» виробляє з композитів лопаті і деталі для двигуна.

Нагадаємо, що у травні підприємство сертифікувало виробництво металевих лопатей для Ми-24, які успішно пройшли льотні випробування. Збройним Силам України вже передано три комплекти лопатей (в одному комплекті 5 лопатей). Ще шість комплектів Міноборони розраховує отримати до 30-ї річниці Незалежності України. Наразі на «Мотор Січ» також тривають випробування композитних лопатей для Ми-8.