Британська суднобудівна компанія Babcock підписала угоду з Укроборонпромом

Британська суднобудівна компанія Babcock підписала угоду з Укроборонпромом

Під час виставки DSEI 2021, яка нині триває у Лондоні, між британською Babcock та Укроборонпромом підписано угоду про співпрацю у рамках Програми підвищення військово-морського потенціалу України (UNCEP).

У компанії зазначають, що підписана угода розвиває домовленості викладені у тристоронньому меморандумі, який Babcock підписала 21 червня в Одесі з Міністерством оборони України та урядом Великобританії, який визначив Babcock головним промисловим партнером.

Згідно з меморандумом Babcock очолить програму будівництва та модернізації кораблів ВМС України, зокрема йдеться про швидкісні ракетні катери, фрегати та корабельне озброєння. Також будуть залучені MBDA, Thale, Royal Haskoning DHV та українська промисловість.

У рамках співпраці з Укроборонпромом, Babcock планує створити ланцюжок постачання для України, працюючи з місцевими компаніями в рамках програми розвитку ВМСУ (UNCEP), що допоможе забезпечити робочі місця, навички та більші економічні вигоди.

«Ми раді підписати сьогодні на DSEI в Лондоні Угоду про співробітництво з Укроборонпромом. Нам, як головному промисловому партнеру в реалізації Програми UNCEP життєво важливо знаходити інноваційні способи співпраці. Працюючи разом з Укроборонпромом ми забезпечимо швидке просування нашої взаємодії з українськими субпідрядниками та українськими урядовими установами для створення сучасного військово-морського флоту та інфраструктури в Україні», – сказав генеральний директор Babcock Девід Локвуд 15 вересня.

Британська суднобудівна компанія Babcock підписала угоду з Укроборонпромом

ua en