Міністр оборони підписав наказ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби

Міністр оборони підписав наказ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби

Міністр оборони Андрій Таран підписав наказ № 282 від 17 вересня «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби у грудні 2021 року та січні 2022 року»

Згідно з наказом, у запас зі Збройних Сил України та Державної спеціальної служби транспорту України, у жовтні-грудні 2021 року та січні 2022 року, будуть звільнені військовослужбовці, які вислужили встановлені строки служби:

  • які мають ступінь вищої освіти магістра, призвані у жовтні-грудні 2020 року;
  • інші військовослужбовці, що були призвані у червні-липні 2020 року.

Всіх звільнених військовослужбовців зарахують до оперативного резерву.

Відповідно до ч. 1 статті 26-2 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» в особливий період на службу у військовому оперативному резерві першої черги в обов’язковому порядку зараховуються особи, звільнені з військової служби, які за своїми професійно-психологічними характеристиками і станом здоров’я придатні до служби у військовому резерві та відповідають встановленим вимогам проходження служби у резерві.

Нагадаємо, що цього року Верховна Рада України надала Президенту право своїм рішенням оголошувати призов резервістів оперативного резерву першої черги (бойових частин) терміном до шести місяців без оголошення мобілізації. При цьому на відміну від мобілізації, призов резервістів майже не передбачає причин звільнення або відстрочки від нього.