Високопосадовця Міноборони затримано на хабарі $30000

Високопосадовця Міноборони затримали на хабарі $30 000

Під час одержання хабаря у розмірі 30 тис. дол. США затримано начальника Центрального територіального управління капітального будівництва Міністерства оборони України.

За даними слідства, посадовець разом із посередником вимагали кошти від представника товариства за сприяння в прийнятті селищною радою рішення про виділення землі для будівництва багатоквартирного житлового будинку у смт Гостомель Київської області. Також вони обіцяли сприяння щодо передачі іншої земельної ділянки у Гостомелі у користування на умовах оренди та укладення з Центральним теруправлінням капітального будівництва договорів про будівництво на землях Міноборони, зокрема на території військового містечка.

Посадовця затримано після одержання другої частини хабаря у розмірі 20 тис.доларів США.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів. На цей час тривають невідкладні слідчі дії, встановлюються інші учасники схеми.

Високопосадовця Міноборони затримано на хабарі $30 000

Нагадаємо, що полковник, якого затримали на хабарі у 400 тис. грн за зміну тендерних вимог на військову символіку, уклав угоду про визнання винуватості та отримав покарання у вигляді штрафу 150 тис. грн. Перед цим він звільнився з ЗСУ та отримав від держави 300 тис. грн.