Залужний розповів, які нові гелікоптери потрібні ЗСУ

Укрспецекспорт створить у Туреччині базу ремонту Ми-17

Головнокомандувач ЗС України та командувач Сухопутних військ зустрілися з представниками вітчизняних підприємств-розробників гелікоптерів.

Про це повідомляє пресслужба командування Сухопутних військ.

Основними питаннями обговорення стали сучасні вітчизняні та світові перспективні розробки у сфері будування гелікоптерів, а також потреби Збройних Сил України, зокрема армійської авіації Сухопутних військ у гвинтокрилих машинах.

Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний окреслив основні вимоги до гелікоптерів, які необхідні Збройним Силам у середньостроковій перспективі, завдання, характерні для цих машин, та їхні бажані характеристики.

Командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський нагадав присутнім, як вирішуються нашими іноземними партнерами окремі технічні й тактичні завдання.

Залужний розповів, які нові гелікоптери потрібні ЗСУ

Представники розробників гелікоптерів зазначили, що поділяють думку стосовно основних вимог до гелікоптерів, та окреслили свої потенційні можливості в питаннях розробки бойових, десантних і транспортних машин.

«Сторони засвідчили високу вмотивованість забезпечити Збройні Сили України гідними гелікоптерами за необхідними напрямками та домовилися про подальшу», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що днями стало відомо, що в липні 2019 року Міноборони України направило офіційний лист-запит американській корпорації Boeing щодо закупівлі для ЗСУ легких ударних гелікоптерів AH-6 за урядовою програмою США Foreign Military Financing.

Також, у березні 2021 року, командувач Сухопутних військ ЗС України ознайомився з турецькими гелікоптерами. Зокрема він відвідав турецький Центр планування та координації польотів армійської авіації, а також компанії Aselsan та Roketsan.