КБТЗ завершив розробку нової КШМ БТР-4КШ-Т для Таїланду

КБТЗ завершив розробку нової КШМ БТР-4КШ-Т для Таїланду

ДП «Київський бронетанковий завод» завершило збирання першого зразка командно-штабної машини (КШМ) БТР-4КШ-Т, яка розроблена на замовлення Королівського Тайського флоту.

Фінальне пред‘явлення машини покупцю заплановано на 12 листопада, а відвантаження кінцевому споживачу – на початок грудня, повідомили на київському заводі.

КШМ створена на базі бронетранспортера БТР-4У, за технічною документацією, розробленою конструкторами Київського бронетанкового заводу у 2020 році.

КБТЗ завершив розробку нової КШМ БТР-4КШ-Т для Таїланду

У співпраці з ТОВ «НВК «Техавіаком» раніше (до 21.09.2020 – ТОВ «НВК «Чезара Техавіаком») на КШМ встановлено 12,7-мм уніфікований бойовий модуль «ІВА-М», апаратуру внутрішнього зв’язку і комутації, систему керування полем бою та систему відеоогляду та допомоги водію.

КБТЗ завершив розробку нової КШМ БТР-4КШ-Т для Таїланду

У відділенні зв’язку має комфортно розміститися штабна група з восьми офіцерів.

БТР-4КШ-Т

Зауважимо, що ЗСУ постачаються інші варіанти КШМ на базі БТР-4БТР-4КШ (розроблена для Ірака) та К-1450-02 (виробляється ТОВ «Телекарт-Прилад»).

Нагадаємо, що у 2019 році на замовлення командування Сухопутних військ Королівства Таїланд Київським бронетанковим заводом у кооперації з Інститутом оборонних технологій Міноборони Таїланду була створена КШМ на базі БТР-3 – БТР-3КШ (BTR-3CS) або ACPC-01.

Командно-штабна машина БТР-3КШ зр.2019р.

Перший машинокомплект БТР-3КШ для ліцензійної збірки у Таїланді було поставлено у середині 2019 року. А восени на виставці Defense & Security Thailand 2019 Таїландський інститут оборонних технологій (DTI) представив КШМ ACPC-01 широкому загалу.



Нагадаємо також, що на початку 2019 року ДК «Укрспецекспорт» поставила до М'янми, що у Південносхідній Азії, комплект технічної документації для технологічного проєкту складального виробництва легкоброньованої техніки (BTR-4U, 2S1U) та середніх танків MMT-40.