У Москві заявили, що США відпрацьовують ядерні удари по РФ

У Москві заявили, що США відпрацьовує ядерні удари по Росії

Міністр оборони РФ заявив, що на початку цього місяця американські бомбардувальники відпрацьовували ядерний удар по Росії з двох різних напрямків, і поскаржився, що літаки наблизилися до російського кордону на 20 км.

«Наголошуємо на суттєвій активізації дій американської стратегічної бомбардувальної авіації поблизу кордонів Росії. За останній місяць здійснено близько 30 вильотів до кордонів Російської Федерації, що у 2,5 раза більше, ніж за відповідний період минулого року», — сказав Сергій Шойгу. — Тільки у 2020 році над акваторією Охотського моря стратегічна авіація Повітряних сил Сполучених Штатів Америки виконала 22 польоти, тоді як у 2019 році їх було лише три».

Міністр оборони Росії наголосив, що під час навчання ЗС США «Global Thunder» 10 американських стратегічних бомбардувальників відпрацьовували застосування ядерної зброї проти Росії як з західного, так і зі східного напрямків. При цьому «Мінімальна відстань від нашого державного кордону склала 20 кілометрів», — повідомив Сергій Шойгу.

Шойгу зазначив, що «російські засоби протиповітряної оборони своєчасно виявляли американські стратегічні бомбардувальники, встановлювали безперервний контроль і здійснювали заходи щодо запобігання інцидентам».

Звинувачення лунають на фоні високої напруги між Вашингтоном і Москвою з приводу України. За даними американської розвідки Путін можливо готується до повномасштабного вторгнення російських військ на українську територію з кількох напрямків, яке розпочне взимку.