Прибули ще два літаки з «Джавелінами» і боєприпасами

Прибули ще два американські літаки  з Джавелінами

Чергові два літаки 10 лютого доставили у Бориспіль понад 130 тонн військової допомоги від США — протитанкові ракети Javelin, постріли до гранатометів та інші боєприпаси.

Про це у Facebook повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Ще два птахи з військовою допомогою від наших партнерів з США в Києві! Javelins, бойові постріли для гранатомета та інша оборонна амуніція для Збройних Сил України. Вага військової допомоги від наших американських друзів, яку сьогодні доставили, становить близько 130 тонн. Загалом на сьогодні ми отримали 15 птахів з військовою допомогою від Сполучених Штатів Америки загальною вагою понад 1200 тон! Далі буде

Американці оприлюднили фото підготовки вантажу на авіабазі ВПС США «Довер»:

прибуди ще два американські літаки
прибуди ще два американські літаки
прибуди ще два американські літаки
Фото: U.S. Air Force / Mauricio Campino

Своє черговю Посольство США продемонструвало фото розвантаження «Боїнга» авіакомпанії Kalitta Air у Борисполі вніс з 10 на 11 лютого, на яких можна побачити ракети Javelin та короба із 40-мм пострілами для гранатометів:

ракети Javelin та короба із 40-мм пострілами для гранатометів
ракети Javelin та короба із 40-мм пострілами для гранатометів
ракети Javelin та короба із 40-мм пострілами для гранатометів
Фото: U.S. Embassy Kyiv

Загалом з жовтня 2021 року США передали Україні широку номенклатуру озброєння, зокрема радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби LCMR, протитанкові ракетні комплекси Javelin, гранатомети M141 (SMAW-D), автоматичні гранатомети, стрілецьку зброю та медзасоби.

Також американці поставили десятки мільйонів боєприпасів натовських калібрів. Зокрема патрони 12,7×99 мм, 7,62×51 мм, 5,56×45 мм, а також військові набої 12 калібру XM162. Крім того, поставлена велика кількість пострілів до 40-мм автоматичних гранатометів Mk19.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»