КрАЗ може отримати нове замовлення від Міноборони

КрАЗ може отримати нове замовлення від Міноборони

Делегація Збройних Сил України та Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості 8 лютого відвідала ПрАТ «АвтоКрАЗ», щоб оцінити стан та спроможності підприємства.

Про це повідомляє пресслужба Мінстратегпрому.

«Завдання полягає в тому, щоб максимально локалізувати виробництво й підтримати вітчизняного виробника. Збройні Сили України мають отримувати потужну, якісну й надійну техніку», – сказав представник Мінстратегпрому.

Командувач Сил логістики ЗСУ генерал-майор Олег Гуляк наголосив на тому, що АвтоКрАЗ здійснив заходи з імпортозаміщення, цілком позбавившись залежності від країни-агресора.

«КрАЗ» – це основний автомобіль, який надходив у частини від початку війни. Сьогодні ми ознайомилися із виробництвом, побачили завод, машини. Висновки щодо закупок будуть попереду», – зазначив генерал.

Заступник директора Департаменту оборонно-промислової політики Мінстратегпрому Олег Можний повідомив, що кількісні та якісні показники замовлення ще узгоджуватимуть на нарадах, також розглядатимуть уніфікацію автомобільної бази для Збройних Сил України.

Нагадаємо, що у січні цього року ПрАТ «АвтоКрАЗ» передало ЗСУ перші три сідельні тягачі КрАЗ-6510ТЕ, які виготовляються згідно з чинним замовленням Міністерства оборони.

Також раніше повідомлялось, що підприємство збирає вантажівку КрАЗ-63221, яка буде оснащена двигуном американської корпорації Cummins (Збройні Сили України отримують КрАЗи із китайськими двигунами Weichai Power WP10.380).

Варто зазначити, що торік КрАЗ отримав контракт від армії США.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»