Американські літаки привезли ще патронів

Американський літак привіз ще патронів

Черговий літак американської авіакомпанії National Airlines доставив у Бориспіль понад 80 тонн боєприпасів у рамках військової допомоги від Сполучених Штатів Америки.

Про це у Facebook повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

9-й птах від Сполучених Штатів Америки та другий борт військової допомоги, який сьогодні прийняв аеропорт Бориспіль! [першим був британський літакред.] Тож, борт від наших друзів із США доправив у Київ амуніцію вагою понад 80 тонн. Мова йде про бойові патрони. Дякую за послідовну підтримку у всіх напрямках!

Згодом він повідомив про ще один літак:

Сьогодні в аеропорті Бориспіль день «відкритих дверей»! 🙂 Відразу за 9-м птахом зі Сполучених Штатів Америки прилетів й 10-й птах. Ще понад 80 тонн боєприпасів для Збройних Сил України від наших партнерів! Вітаємо в Києві.

Другим був Boeing авіакомпанії Kalitta Air.

Американські літаки привезли ще патронів
Джерело фото: Олексій Резніков / Facebook

На фото вже традиційно можна побачити набої 7,62×51 мм у кулеметних стрічках М13.

Американський літак привіз ще патронів
Джерело фото: U.S. Embassy Kyiv / Facebook

Зауважимо, що міністр назвав, літаки дев'ятим та десятим, проте за даними сервісу Flightradar24, після восьмого рейсу, що прибув 5 лютого, наступного дня Україну відвідали ще два літаки Boeing 747-4B5F авіакомпанії Kalitta Air, які прибули з авіабази ВПС США «Довер».

За приблизними підрахунками, що з жовтня 2021 року, США вже поставили ЗСУ щонайменше кілька мільйонів різних набоїв натовських калібрів. Зокрема 12,7×99 мм та 7,62×51 мм, у патронних стрічках М9 та М13, що використовуються кулеметами типу M2 Browning та M240, а також непритаманні для української зброї набої 12 калібру з картеччю No. 00 Buckshot XM162. Крім того, поставлена велика кількість пострілів до 40-мм автоматичних гранатометів Mk19.

Загалом США та Великобританія за останні три місяці, окрім боєприпасів також передали Україні широку номенклатуру озброєння, зокрема радіолокаційні станції, протитанкові ракетні комплекси Javelin, NLAW, гранатомети M141 (SMAW-D), стрілецьку зброю та медзасоби.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»