Президент змінив командувача Сил територіальної оборони

Сил тероборони

Володимир Зеленський звільнив бригадного генерала Юрія Галушкіна з посади командувача Сил територіальної оборони Збройних Сил України, яку він займав з 1 січня 2022 року.

Про це йдеться в президентському указі № 336/2022 від 15 травня.

Наступним Указом № 336/2022 командувачем Сил територіальної оборони ЗС України призначений генерал-майор Ігор Танцюра.

До призначення обіймав посаду начальника штабу – заступника командувача Сухопутних військ ЗСУ. Також обіймав посади заступника командувача Операції об'єднаних сил, начальника 169-го навчального центру Сухопутних військ «Десна» та інші.

Нагадаємо, що 1 січня 2022 року було введено в дію Закон України «Про основи національного спротиву», відповідно до якого провідна роль в організації та виконанні завдань територіальної оборони України належить Силам територіальної оборони ЗС України.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації, 25 кадрованих бригад територіальної оборони були відмобілізовані до повного складу, а також створено сім нових бригад. Згодом частини тероборони з різних регіонів були перекинуті на передову для посилення відповідних угрупувань військ, де далася взнаки відсутність їх належної підготовки.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»