Міноборони США уклало контракти на закупівлю озброєння для України на 1,2 млрд доларів

Пентагон оприлюднив перелік зброї переданої Україні

У рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI) Міністерство оборони США вже замовило виробникам озброєння та боєприпасів на 1,2 мільярда доларів.

Зокрема згідно з оприлюдненою Пентагоном інформацією, компанії Raytheon замовлені дві батареї ЗРК NASAMS вартістю 182 млн дол., компанії BAE Systems — ракети з лазерним наведенням APKWS на 23 млн дол, AeroVironment — БпЛА Switchblade 300 (18 млн дол.) та PUMA (20 млн дол.), AEVEX — БпЛА Phoenix Ghost (116 млн дол.), AM General — тактичні автомоблі (22 млн дол.), також у різних виробників замовлено виробництво: 155-мм артилерійських снарядів (364 млн дол.), засобів зв'язку (315 млн дол.), оптичних приладів (22 млн дол.), радарів (16 млн дол) та іншого обладнання ще на 127 млн дол.

Міноборони США уклало контракти на закупівлю озброєння для України на 1,2 млрд доларів

Також Пентагон уклав контракти на суму ще близько 1,2 мільярда доларів для поповнення власних запасів щодо озброєнь, які вже відправлені або плануються відправити в Україну.

Зокрема йдеться про закупівлю ПТРК Javelin на 352 млн дол. (Raytheon та Lockheed Martin Javelin JV), ПЗРК Stinger на 624 млн дол. (Raytheon), БпЛА Switchblade 300 на 8 млн дол. (AeroVironment), РСЗВ HIMARS на 33 млн дол. (Lockheed), а також бронежилетів та захисних шоломів на 187 млн дол. (у різних виробників).

Нагадаємо, що наприкінці серпня Пентагон уклав контракт з компанією Raytheon на виробництво перших двох батарей ЗРК NASAMS для України, рішення про виділення ких було оголошено 1 липня А 24 серпня США оголосили про рішення виділити Україні ще шість батарей NASAMS у рамках рекордного пакета допомоги вартістю близько 3 мільярдів доларів.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»