ЗСУ отримали партію станцій радіоелектронної боротьби

ЗСУ отримали партію станцій радіоелектронної боротьби

ДП «ЦКБ «Протон», що входить до складу ДК «Укроборонпром», передало ЗС України партію автоматизованих станцій радіоперешкод короткохвильового радіозв’язку Р-330КВ1М.

Повідомила пресслужба концерну з посиланням на директора підприємства Олега Вотякова. Згодом, у листопаді 2020 року, пан Вотяков в одному з інтерв'ю розповів що цього року було поставлено три станції.

Перший серійний зразок цієї станції радіоелектронної боротьби «Протон» поставив ЗСУ у липні 2019-го. За результатами його експлуатації фахівці конструкторського бюро провели роботи з модернізації окремих вузлів станції, які суттєво підвищили її тактико-технічні можливості.

Удосконалення основних параметрів дозволяє значно поліпшити виявлення та місцевизначення ворожих джерел радіовипромінювання, збільшити відстані постановки завад для дезорганізації радіозв’язку противника. Новітні вироби Р-330КВ1М здатні блокувати роботу більшості сучасних короткохвильових радіостанцій на відстанях у сотні кілометрів
– розповів директор «Протону».

ЦКБ «Протон» спеціалізується на розробленні та виготовленні засобів спеціального радіозв’язку. Це підприємство увійде до холдингу радарних систем, який планують створити в Укроборонпромі у рамках корпоратизації концерну.

«Протон» виробляє автоматизовані станції радіоперешкод короткохвильового радіозв’язку Р-330КВ1М; пристрої радіомоніторингу систем зв’язку КХ-діапазону Р-677; радіомодеми передачі даних по КХ радіоканалам, цифрові радіоприймачі КХ-діапазону К410, вузькосмугові пристрої радіомоніторингу УКХ-діапазону, панорамні пристрої радіомоніторингу УКХ-діапазону.

Р-330КВ1М – автоматизована станція радіоперешкод короткохвильового радіозв’язку, яка здатна деорганізувати радіозв‘язок противника на відстані у декілька десятків кілометрів. Р-330КВ1М дозволяє блокувати роботу всіх сучасних короткохвильових радіостанцій, зокрема і тих, що створені спеціально для роботи в умовах активних радіоперешкод.

Р-330КВ1М є частиною комплексу Р-330УМ «Мандат», до складу якого також входять станції радіоперешкод ультракороткохвильового радіозв’язку, радіорозвідки та управління. Станція Р-330КВ1М може працювати як у складі комплексу «Мандат», так і окремо.

Читати також:ЗСУ отримали сучасний мобільний радіопеленгатор