Міністерство оборони розпочало закупівлю меблів та побутової техніки для 184 нових гуртожитків

Ukrainian Military Pages

Одночасно у різних областях та гарнізонах триває реалізація найбільш масштабного проекту будівництва гуртожитків для військовослужбовців-контрактників за всю історію ЗСУ, якій сам по собі є лише частиною проекту забезпечення військових службовим житлом.

На сьогодні вже проведено, або розпочато, процедури закупівель по 182 з 184 гуртожитків. Термін будівництва одного об'єкту складає 210 календарних днів від початку робіт, якість яких та дотримання графіку постійно контролюється і вже є підрядники-кандидати на розірвання договорів за не дотримання умов договору.

Паралельно будівництву вже розпочалась масштабна закупівля меблів та побутової техніки, загальні обсяги яких теж немаленькі:

  • 368 духових шаф на кухні
  • 552 варочних плит на кухні
  • 552 пральні машинки + 552 сушильні машинки
  • 1104 кухонних столів + 4416 стільців
  • 1 288 холодильника
  • 2392 столів у кімнати + 11960 стільців
  • 23 000 наборів меблів, матраців і подушок

До речі матраци, подушки та ковдри вже нового сучасного зразку.

Відкриті торги щодо закупівлі меблів вже розпочалися на електронних майданчиках і деякі договори вже укладені, а замовлення виготовляються:

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages фото © Alexey Petrov / Facebook

На фото нижче варіанти меблів, які були продемонстровані під час презентації проекту типових гуртожитків для військовослужбовців Збройних Сил України, що пройшла у жовтні минулого року:

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages


Читати також:На Одещині триває зведення експериментальної військової бази за стандартами НАТО


Використані джерела:
Юрий Бирюков / Facebook
Alexey Petrov / Facebook