Військові, що служать, зможуть отримати пенсію без звільнення зі служби

Військові, що служать, зможуть отримати пенсію без звільнення зі служби

Військовим можуть дозволити під час особливого періоду виходити на пенсію без звільнення з військової служби – ще одна мотивація для утримання досвідчених військових на службі.

У нашій попередній публікації була піднята тема, щодо пошуку Міністерством оборони різних мотиваційних чинників для утримання на військовій службі кваліфікованих і досвідчених військовослужбовців, а також розглянуті плани щодо зміни структури та підвищення грошового забезпечення, зараз же мова піде про новини у пенсійному забезпеченні.

Як повідомляє Юридична служба Збройних Сил України, наразі опрацьовуються зміни до законів «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», які передбачатимуть право на встановлення та отримання пенсії без звільнення з військової служби військовослужбовцям, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення військовослужбовців, які відповідають умовам призначення пенсійного забезпечення за вислугою років, по інвалідності.

Нагадаємо, що зараз (на час дії особливого періоду) військовим пенсіонерам, які підписують контракт на військову службу, зберігається виплата раніше призначених пенсій. Тобто фактично пропонується урівняти в правах військових, які повернулися на службу після виходу на пенсію та тих, що продовжують служити, але вже набули чи набувають право на пенсію.

Недосконалість пенсійного забезпечення було названо однією з причин, що спонукають до звільнення та відмови від тривалої військової служби. Причому, як вже писалось на Ukrainian Military Pages, у результаті змін у законодавстві, виникла ситуація, яка може призвести до втрати деякими категоріям військових можливості набуття права на пенсію, після закінчення дії особливого періоду, що несприяє, наприклад, створенню професійної сержантської вертикалі.


Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter та Facebook