Закуплені в Євросоюзі БМП-1 перебувають на гарантії

Закуплені в Євросоюзі БМП-1 перебувають на гарантії

БМП-1, які були закуплені в Європейському Союзі та поставлені «Спецтехноекспортом» до Збройних Сил України перебувають на гарантійному технічному обслуговуванні.

Про це повідомляє прес-служба ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт».

Йдеться про п'ятдесят БМП-1, які ніколи не були в експлуатації, перебували на зберіганні, а протягом 2017-2018 років пройшли капітальний ремонт із заміною необхідних вузлів та агрегатів та були поставлені в Україну для потреб Збройних Сил України.


Доповнення: Вже в серпні 2020 року стало відомо, що насправді польська компанія Wtórplast S.A. поставила Укрспецекспорту лише два десятки «чеських» БМП-1, ще 26 машин вдалось примусово вилучити через суд, вони прибули в Україну у вересні 2020 року. Крім того Господарський суд м. Києва стягнув з одного з дочірнього підприємства Укрспецекспорта 909 тис грн штрафу за не поставку іноземної військової техніки Міністерству оборони.


Контракт на поставку БМП був укладений з компанією Petralink Limited. Згідно з інформацією прес-служби «Спецтехноекспорту», усі бронемашини, що були закуплені перебувають на гарантійному технічному обслуговуванні компанії Petralink Limited на території України протягом тривалого часу їх експлуатації. Цю роботу виконують представники іноземної компанії.

Також у «Спецтехноекспорті» нагадали, що ціна за однієї поставленої БМП-1, з «нульовим пробігом» після капітального ремонту та з урахуванням гарантійного обслуговування, прирівнюється до витрат Міністерства оборони України на ремонт однієї власної бронемашини.

Нагадаємо, що наразі триває розслідування, яке проводить Головне слідче управління Генеральної прокуратури України по відношенню до ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» щодо ніби-то завищеної вартості закупівлі бойових машин піхоти БМП-1.

фото © Аліса Бірюкова


ua en