За кілька тижнів Україна отримає канадські гвинтівки

За кілька тижнів Україна отримає канадські гвинтівки

Україна та Канада завершують підготовку для відправлення першої партії канадських снайперських гвинтівок під набій .50 BMG вартістю $770 000 згідно з контрактом 2018 року.

Про це розповів заступник міністра закордонних справ Василь Боднар в інтерв'ю Укрінформу.

Зараз на завершальному етапі перебуває оформлення документів на постачання снайперських гвинтівок. Затримка виникла не від канадської сторони, а від партнерів, які постачають складові частини. Ми сподіваємося, що вже найближчими днями чи тижнями ця зброя буде в Україні.

Нагадаємо, що контракт на поставку снайперських гвинтівок був укладений в середині минулого року після чого очікувалось надання дозволу на експорт, який був отриманий у кінці 2018 року. Спеціалізовані західні ЗМІ, а також офіційні інформаційні джерела Міноборони України, повідомляли, що контакт вартістю $770 000 укладений з PGW Defence Technologies, а поставлятися будуть гвинтівки PGW LRT-3 під патрон .50 BMG.

Також нагадаємо, що у липні 2019 року Президент України Володимир Зеленський та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, провели перемовини щодо закупівлі в Канаді бронетехніки.