Дайджест за лютий: Зміни у грошовому забезпеченні

грошове забезпечення

Ми зібрали для Вас всі лютневі публікації Ukrainian Military Pages, що присвячені змінам у грошовому забезпеченні військовослужбовців Збройних Сил України.

Якщо ви раптом, щось пропустили.



Порядок виплати вихідної допомоги буде змінено

Міністерство оборони підготувало законопроєкт, який передбачає впорядкування підстав виплати одноразової грошової допомоги при звільненні з військової служби (т.зв. вихідної допомоги) з урахуванням нововведених підстав звільнення військовослужбовців.



Кардинального збільшення грошового забезпечення не буде

Кардинального збільшення грошового забезпечення для військовослужбовців Збройних Сил України не буде, передбачається невелике підвищення у рамках наявного бюджету.



Визначено розмір грошової компенсації за найм житла

Міністерством оборони України визначений розмір грошової компенсації військовослужбовцям Збройних Сил України за найм житлових приміщень на 2020 рік.



Розмір матдопомоги військовим зменшено у 20 разів

Міністерство оборони України визначило розмір матеріальної допомоги військовослужбовцям для вирішення соціально-побутових питань на 2020 рік.



Офіційна позиція Міноборони щодо розміру матдопомоги

На цей рік військовим відчутно зменшили розмір матдопомоги для вирішення соціально-побутових питань (до 20 разів!), що викликало широкий резонанс. Сьогодні ситуацію прокоментувало Міноборони та пообіцяло змінити наказ.



Генштаб хоче скасувати виплату за перший контракт

Скасувати одноразову грошову допомогу військовослужбовцям за укладення ними першого контракту пропонує Головне управління морально-психологічного забезпечення ЗС України.