Вільха-М вразила ціль на 110 км з відхиленням у 15 м (ВІДЕО)

Вільха-М вразила ціль на 110 км

Під час чергових випробувань 300-мм реактивних боєприпасів Р624М «Вільха-М» з максимальною дальністю понад 100 км, показали відео влучення коригованої ракети у ціль.

Випробування відбулись 25 квітня, на Державному випробувальному полігоні «Алібей» в Одеській області, у рамках підготовки до проведення державних випробувань. Ракета вразила ціль на дальності приблизно 110 км із відхиленням у 15 метрів.

Р624М «Вільха-М» – розробка Державним підприєиством «ДККБ «Луч» у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу України.

З 2015 року за темою «Вільха» розроблялось три варіанти ракет: «Вільха-Р» – стара ракета 9М55 для РСЗВ 9К58 «Смерч» з продовженим ресурсом, Р624 «Вільха» – ракета в корпусі 9М55 з новим твердопаливним двигуном, системою коригування на базі GPS та інерційної системи навігації, додатковими газодинамічними двигунами і Р624М «Вільха-М» – повністю нова ракета – нові корпус, двигун, аналогічна до «Вільхи» система коригування та газодинамічних двигунів.

Вільха-М вразила ціль на 110 км Вільха-М вразила ціль на 110 км Вільха-М вразила ціль на 110 км Вільха-М вразила ціль на 110 км Вільха-М вразила ціль на 110 км Вільха-М вразила ціль на 110 км

Нагадаємо, що у зв'язку із надходженням системи «Вільха» на озброєння Збройних Сил України, 107-й реактивний артилерійський полк у 2019 році був реорганізований у бригаду, розрахунки якої вже залучались до випробувань РСЗВ «Вільха-М».

Проте переозброєння просувається не без проблем – не виділено фінансування виробнику ракетного палива – Павлоградському хімічному заводу, вже звільнено 687 працівників. Його зупинка може зупинити всю ракетну галузь, зокрема виробництво ракет «Вільха».

Водночас, згідно доступної інформації, оборонне відомство України не планує у 2020-му році закуповувати високоточні ракети «Вільха» та «Вільха-М». Незначне фінансування виділяється лише на ремонт старих ракет за проєктом «Вільха-Р».