У 1-й танковій бригаді всі підрозділи отримали свої прапори

Автор: Андрій Шинко
У 1-й танковій бригаді всі підрозділи отримали свої прапори

У 1-ї окремій танковій Сіверській бригаді кожен підрозділ отримав свій персональний мотиваційний прапор, розроблений та виготовлений самим підрозділами.

Про це пресслужба 1-ї танкової бригади повідомила дописом у Facebook.

Що таке хоругва, яке її значення, символіка? Життя християнина є постійною боротьбою із силами темряви. Це – війна. А на війні кожна армія має свої прапори, з якими рушає в бій. Тож у 1-й окремій танковій бригаді кожний її підрозділ розробив і, що головне, втілив у життя свій мотиваційний стяг. Власне кажучи, бойове знамено підрозділу, що надихає вірних, підтримує бадьорість духу та віру в перемогу добрих сил над злими і жодним чином не йде у супротив з бойовим прапором з’єднання. Навпаки, додає йому колориту своїми барвами кожної складової частинки.

Адже хоругва (чи коругва, фана) – це знамено, яке здавна використовували під час військових походів. Хоругву із зображенням герба чи іншого розпізнавального знака несли попереду війська. Відтепер у кожного підрозділу 1ОТБр воно й легітимним. Кожне з них освятив військовий капелан 1 ОТБр Отець Антоній, який вірний традиціям української церкви завжди готовий приєднатися до своїх побратимів не тільки словом Божім.

У 1-й танковій бригаді всі підрозділи отримали свої прапори У 1-й танковій бригаді всі підрозділи отримали свої прапори У 1-й танковій бригаді всі підрозділи отримали свої прапори У 1-й танковій бригаді всі підрозділи отримали свої прапори

Цікаво також, що у частині поряд із затвердженою нарукавною емблемою бригади (зліва), використовується персональний нарукавний знак для механізованого батальйону, якій також відображений і на персональному прапорі цього підрозділу (праве фото).

емблеми 1-ї танкової бригади емблеми 1-ї танкової бригади

Нагадаємо, що раніше ми писали про отримання персональних прапорів «іменними» бригадами: 28-ою окремою механізованою бригадою імені Лицарів Зимового, 93-ою окремою механізованою бригадою «Холодний Яр», 24-ою окремою механізованою бригадою імені короля Данила, 72-ою окремою механізованою бригадою імені Чорних Запорожців та 19-ою ракетної бригади «Свята Варвара», яка окрім прапорів отримала ще й частку від мощів святої великомучениці Варвари.

28 бригада отримала персональний прапор Почесний прапор 93 омбр Холодний ЯР
Почесний прапор 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила Персональний почесний прапор для 72-ї бригади ЗСУ
Почесний прапор 19-ї ракетної бригади Свята Варвара Почесний прапор 19-ї ракетної бригади Свята Варвара

Зауважимо, що всі без виключення персональні прапори наразі не мають ніякого офіційного статусу та не визначені жодним документом. Водночас військові частини мають Бойові Прапори єдиного зразку, офіційний статус яких закріплений законодавчо.

бойовий прапор