Група DCH Олександра Ярославського домовилась з китайським інвестором «Мотор Січі»

Мотор Січ

Група DCH харківського бізнесмена Олександра Ярославського домовилась з китайськими інвесторами ПАТ «Мотор Січ» – Skyrizon Aircraft Holdings Limited, про спільний розвиток українського авіабудування.

Про це повідомляє пресслужба групи DCH.

На сьогоднішній день представники групи DCH Олександра Ярославського досягли домовленостей з китайськими інвесторами, які представляють Skyrizon Aircraft Holdings Limited. Обидві сторони будуть вести всебічне співробітництво, спільно здійснюючи діяльність з розвитку українського авіабудування та, зокрема, запорізького ПАТ «Мотор Cіч»

DCH має багатий досвід відновлення та модернізації промислових підприємств, який наочно демонструє стабільне функціонування Харьківського тракторного заводу, Дніпровського металургійного заводу, Криворізького рудника «Суха Балка». Силами DCH був побудований і ефективно адмініструється сучасне летовище у Харкові, на даний час DCH приймає участь у проєкті будівництва нового летовища у Дніпрі в якості приватного інвестора аеровокзального комплексу.

Інших подробиць не повідомляється.

Нагадаємо, що продаж контрольного пакету акції ПАТ «Мотор Січ», яку контролює В’ячеслав Богуслаєв, кілька років тому був заблокований СБУ, яка відкрило кримінальне провадження за статтями 113 (диверсія) та 14 (готування до злочину) та домоглася арешту акцій судом.

Передача контрольного пакету акцій «Мотор Січ» офшорній компанії Skyrizon Aircraft Holdings Limited, що пов'язана з Китаєм, розглядається Антимонопольним комітетом. АМКУ, зокрема, досліджує три угоди: придбання китайською компанією Skyrizon Aircraft Holdings Limited акцій компанії Granum Corporation (Республіка Панама), акцій компанії Likatron Enterprises Limited (Кіпр) та акцій компанії Reckoner Investment Holdings Limited (Кіпр), що забезпечує перевищення 50% голосів у їх вищих органах управління. Ці компанії пов'язані з В’ячеславом Богуслаєвим.

Крім того, передачу «Мотор Січі», яка є одним з провідних світових виробників авіадвигунів, під контроль Китаю, намагаються не допустити США, які ведуть з ним торговельну війну. Так, наприкінці вересня 2019 року запорізьку компанію відвідали представники Посольства США та старший радник Пентагону з питань оборони в Україні Дональд Вінтер, а у листопаді засновник приватної військової компанії Blackwater Ерік Прінс.

Як нещодавно повідомили ЗМІ, син президента компанії «Мотор Січ» Олександр Богуслаєв придбав острів біля берегів італійської Лігурії за 10 млн євро.