25% складу єгерської бригади ЗСУ складають іноземці

61-а піхотна єгерська бригада ЗС України

61-а піхотна єгерська бригада ЗС України оголосила про набір на контракт громадян інших країн, які досконало володіють російською чи білоруською мовами, а також знають місцевість у напрямку від північного кордону України.

На даний час близько 25% військовослужбовців 61 опєбр є громадянами іноземних держав, повідомляє пресслужба єгерської бригади.

Шановні друзі! Останнім часом надходить багато повідомлень від громадян України щодо бажання укласти контракт на проходження військової служби у 61 опєбр.

У зв’язку з цим, повідомляємо вам, що враховуючи специфічні завдання 61 опєбр є рішення командування ЗС України про комплектування 61 опєбр виключно за рахунок діючих військовослужбовців ЗС України.

Разом з тим, є дозвіл на укладання контракту з громадянами інших країн, які досконало володіють російською чи білоруською мовами, а також знають місцевість у напрямку від північного кордону України.

На даний час близько 25% військовослужбовців 61 опєбр є громадянами іноземних держав.
– йдеться у повідомленні пресслужби 61 опєбр

Написати бригаді ви можете тут: 61 опєбр »»


61-а піхотна єгерська бригада ЗС України
61-у окрему піхотну єгерську бригаду, що призначена для ведення бойових дій у лісовій та болотистій місцевості, було створено з метою посилення оборони на північних кордонах. Бригада була переведена до бойового складу з Корпусу резерву згідно зі спільною директивою Міноборони та Генерального штабу ЗС України від 25.04.2019 року.

Бригада комплектуються лише військовослужбовцями контрактної служби, які мають досвід бойових дій або цивільна діяльність яких споріднена зі специфікою бригади (мисливці, єгеря, співробітники лісових господарств). Пріоритет надають діючим і колишнім військовослужбовцям Сил спеціальних операцій та військової розвідки.

Увага! Доповнення. 14 листопада 2021 року Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (який було створено як один з державних механізмів протидії дезінформації), повідомив, що у Збройних Силах України відсутня 61-а єгерська піхота бригада, натомість є 61 окрема піхотна бригада корпусу резерву.