Super Tucano можуть показати на Авіасвіті-ХХІ у Києві

Super Tucano можуть показати у Києві на Авіасвіті-ХХІ

Вперше в Міжнародному авіакосмічному салоні «АВІАСВІТ-ХХІ», що проходитиме у Києві, візьме участь бразильський авіабудівний конгломерат EMBRAER, якій виробляє комерційні, військові, корпоративні та сільськогосподарські літаки, а також надає послуги в галузі авіації.

Про це повідомляє пресслужба авіасалону.

Раніше українські профільні ЗМІ повідомляли, що Міноборони України зацікавлено в закупівлі легких турбогвинтових штурмовиків Embraer EMB-314 Super Tucano. Також українська сторона виказувала зацікавленість у ряді інших спільних проектів у галузі цивільної авіації.

Читати також:Повітряні Сили пояснили для чого їм Super Tucano

Цікаво, з чим приїдуть на виставку бразильці, та чи буде досягнуто нових домовленостей під час проведення «АВІАСВІТ-ХХІ»?!

Нагадаємо, що Україна розпочинає пошук єдиного багатоцільового винищувача, який за планом, протягом 2021-2035 років, має замінити у Повітряних Силах ЗС України літаки МіГ-29, Су-27, Су-24М, Су-25, Су-24МР (типу Saab JAS-39E/F Gripen, F-16 Block 70/72 чи ін.).

Водночас делегація Повітряних Сил ЗС України вивчала за кордоном пакистанські винищувачі JF-17 Block III та бразильський турбогвинтовий легкий штурмовик Embraer EMB-314 Super Tucano, зокрема влітку 2019-го делегація Повітряних Сил відвідала Бразилію, а восени українські військові пілоти здійснили ознайомчі польоти на А-29 у Лісабоні.

Те, що Україна, зокрема її президент, зацікавилась бразильськими військовими літаками EMB-314 Super Tucano, та можливо військово-транспортним КС-390, наприкінці 2019 року підтвердив Президент Бразилії Жаїр Болсонару.

«Україна хоче військову авіацію від Бразилії. Президент України зацікавлений у придбанні літаків Super Tucano. Міністр закордонних справ Ернесто Араужо оцінив можливість придбання українцями транспортних літаків КС-390 бразильського виробництва», – повідомив Болсонару.

Читати також:«Мотор Січ» хоче продати Міноборони свій «Супер Тукано» – «немаючий аналогів» УТЛ-450 перероблений з Як-52



Нагадаємо, що з 13 по 16 жовтня 2020 року в Києві має відбутися наступна XVII Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека 2020».

Ukrainian Military Pages запрошує вітчизняні компанії на свої сторінки – розмістимо на безоплатній основі Ваші анонси та пресрелізи

наш e-mail: ukrmilitarypages@gmail.com