Кінець казки про новий аутсорс в армії: І нову і стару систему харчування поділять 3 фірми

Автор: Діана Петреня
солдатська їдальня

Країну розділили на 9 лотів куди увійшли всі частини, і ті, що харчуються за каталогом, і ті, що за аутсорсом. Всі компанії, які постачали в армію продукти, просто вибиваються з ринку трьома старими аутсорсерами.

І знову про харчування в армії.

Після того як ми підняли скандал з приводу того що в армію повертається аутсорс завдяки Хомчак і Тарану, МО швиденько виставило одного із заступників на бриф що б розповісти що це все не правда і все зовсім по іншому. Деякі ЗМІ навіть бадьоренько підхопили цю маячню і понесли в дзьобиках в маси.

Петреня / Ukrainian Military Pages Діана Петреня
Від початку АТО – волонтер в 79-й аеромобільній бригаді: за її участі оптимізовано постачання продуктів харчування, медикаментів, палива тощо. З 2015 року в Проєктному офісі реформ Міноборони курувала реформу харчування у ЗСУ

Штош, я просто дочекалася початку торгів. Деякі посилання викладу в цей пост, всі інші ви можете самі подивитися на Прозорро.

https://zakupki.prom.ua/ru/gov/tenders/UA-2020-11-16-014318-c

https://zakupki.prom.ua/ru/gov/tenders/UA-2020-11-16-014279-c

Країну розділили на 9 лотів. У кожен лот увійшли одночасно і ті частини які харчуються за новою системою, і ті частини які харчуються по аутсорсу. Ще раз – одночасно, це означає, що фірма, яка виграє цей лот, повинна буде і возити продукти по каталогу, і надавати послуги з аутсорсу. Таких фірм в цій країні три. Все ті ж фірми аутсорсери які годують за старою системою кашлю з тушлом.

Фірми які просто постачають продукти, як наприклад МETRO Cash&Carry, які вигравали раніше поставку продуктів в армію, тупо вибиваються з ринку. Будь-які інші фірми, крім 3 фірм аутсорсерів – вибиваються з ринку. Постачальників продуктів в нашій країні сотні, а ось фірм які одночасно можуть возити продукти і одночасно готувати на такий обсяг – 3. І плюс до всього процедури не аукціон навіть, а тупо переговорні процедури, де прописані умови під конкретні фірми і це дає можливість запрошувати на переговори тільки потрібних учасників. МО, ГШ – ось тепер мені дійсно соромно за вас.

Процедури поки призупинили, бо фірми почали масово подавати скарги в АМКУ, але все ж пам'ятають що зараз АМКУ абсолютно ручний, так?

Аутсорс, руками Хомчака і Тарана, повністю перемагає. А ви і далі вірте казочкам і казкарям.

Жеріть далі, ковтайте, і не скаржтеся. Бабло перемогло.

Читати також:Неякісне харчування солдат та проблеми з аутсорсерами – наслідки зупинки реформ Міністерством оборони



Джерело: Facebook