IDEX 2021: Arquus запускає новий підрозділ Hornet, який просуватиме бойові модулі

Автор: Олексій Махно
IDEX 2021: Arquus запускає новий підрозділ Hornet, який просуватиме бойові модулі

У понеділок, 22 лютого, Arquus офіційно запустить новий підрозділ Hornet Business Unit, який займатиметься просуванням дистанційно керованих систем зброї у всьому світі.

«Вперше представлений на виставці IDEX 2021, бізнес-підрозділ Hornet бере початок із десятиліть проєктування сучасних бойових машин та їх обладнання. Починаючи з IDEX 2021, Hornet BU пропонуватиме нові бойові модулі (RCWS) лінійки Hornet, а саме флагман – Hornet і полегшений – Hornet Lite», – повідомляє офіційний медіапартнер виставки Army Recognition.

Бойовий модуль Hornet RCWS з 2016 року поставляється до французької армії, вже замовлено 1700 одиниць. Ним з 2019 року оснащуються машини Griffon, він також буде розміщений на інших нових бойових машинах – Jaguar і Serval.

Hornet RCWS може нести озброєння від 7,62-мм кулемета MAG58 до 12,7-мм кулемета M2HB або 40-мм автоматичного гранатомета HK GPMG. Зброя та системи спостереження і прицілювання стабілізовані, що забезпечує точність стрільби під час руху машини.

IDEX 2021: Arquus запускає новий підрозділ Hornet, який просуватиме бойові модулі фото: Arquus / Nicolas Broquedis

Система оснащена сенсорним блоком, розробленим у співпраці з Safran Electronics & Defense. Блок має неохолоджену тепловізійну камеру та три денні камери для спостереження та ідентифікації цілі, а також лазерний далекомір. Hornet RCWS також служить прицільним пристроєм, що забезпечує відстеження цілей для всіх підрозділів оперативної групи.

З кулеметом 50-калібру M2HB, що має боєзапас 300 набоїв модуль важить 220 кг.

Система є сумісною C4I – здатна інтегруватися з Arquus Battlenet або будь-якою інтерфейсною системою з такими можливостями, як «поворот на ціль» (Slew-to-Cue) та Far Target Location. Вона сумісна з найсучаснішими функціями, такими як відстеження дружніх сил (Blue Force Trackin) та додатками доповненої реальності.

IDEX 2021: Arquus запускає новий підрозділ Hornet, який просуватиме бойові модулі фото: Arquus / Nicolas Broquedis

Arquus (військовий підрозділ Volvo Group) створено у середині 2018 року, він об'єднує бренди Renault Trucks Defence, Acmat і Panhard. Серед продукції компанії модернізовані розвідувальні машини Panhard General Defense Véhicule blindé léger (VBL).