ЗСУ отримали 19 мобільних лазень на базі МАЗу

ЗСУ отримали 19 мобільних лазень на базі МАЗу

За п'ять останніх років ЗС України отримали 61 мобільний лазне-пральний комплекс.

Раніше мобільні лазне-пральні комплекси, що виробляються Крюківським вагонобудівним заводом, виготовлялися на базі автомобілів КрАЗ із причепом (в одному КУНГу пральня, в іншому лазня). Проте з 2020 року мобільні лазні почали монтувати на базі МАЗів.

Днями об’єднаний центр забезпечення ОК «Схід» передав військовим частинам чергові 19 комплексів також вже на базі автомобілів МАЗ, про що повідомляє АрміяInform:

У Харкові в розташуванні Об’єднаного центру забезпечення оперативного командування «Схід» завершився процес передачі-отримання 19 мобільних лазне-пральних комплексів (МЛПК) на базі автомобілів МАЗ. Усі технічні засоби речової служби передано військовослужбовцям кількох військових частин, що беруть безпосередню участь у бойових діях на Сході України

Повідомляється, що загалом, за останні п’ять років передано 61 подібний комплекс.

Крім того, наразі завершує державні випробування Мобільний лазне-пральний модуль (МЛПМ) призначений для обслуговування невеликих підрозділів. На відміну від комплексу МЛПК, модуль розміщений на одному автомобілі та має скромніші характеристики.

МЛПМ був допущений до експлуатації у війську в 2018 році, а у війська надійшла дослідна партія на випробування. У цьому вересні до війська мають поставити дев'ять таких модулів.