Приватна компанія виготовить для ХКБМ тридцять башт БТР-4

Приватна компанія виготовить для ХКБМ тридцять башт БТР-4

Приватне підприємство «Завод «Фрегат» очікує рішення про визнання переможцем тендеру на поставку 30 башт для БТР-4, що проводився ХКБМ за спрощеною процедурою.

Про це свідчить протокол розкриття оприлюднений на порталі ProZorro.

Держпідприємство «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.Морозова» за 20,5 млн грн придбає у ПрАТ «Завод «Фрегат» 30 башт БТР-4Е, що мають бути виготовлені за конструкторською документацією замовника під контролем військового представництва.

Башти повинні бути поставлені після сплати авансу шістьма партіями по 5 штук, через 60, 90, 120, 150, 180 та 210 робочих днів.

Нагадаємо, що на 2021 рік Міністерство оборони уклало договори з ХКБМ на постачання 75 бронетранспортерів БТР-4Е (з них 60 у «морській версії» для морської піхоти ВМСУ), одного командирського БТР-4К та однієї броньованої ремонто-евакуаційної машини БРЕМ-4РМ.

ПрАТ «Завод «Фрегат» вже не вперше поставлятиме башти ХКБМ. Зокрема компанія брала участь у подібних тендерах і минулого року, про що писали Ukrainian Military Pages.

Зауважимо, що у травні стало відомо, що через нестачу грошей у фонді заробітної плати, Харківське конструкторське бюро машинобудування, частково переходить на одноденний робочий тиждень. При цьому, «скорочення», насамперед торкнулось «найбільш коштовної», інтелектуальної складової колективу, зокрема конструкторів. А інші працівники навпаки будуть працювати у три зміни – збирати нові бронетранспортери.