Німецька фірма Leifeld відмовилася поставити українському КБ «Луч» високоточне обладнання

Німецька фірма Leifeld відмовилася поставити українському КБ Луч високоточне обладнання

Німецька компанія Leifeld відмовилася поставити ДП «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» високоточне обладнання.

Про це на одеському форумі «Ефективна промисловість для обороноздатності», повідомив генеральний конструктор ДККБ «Луч» Олег Коростельов, йдеться у матеріалі Валентина Бадрака «З прицілом на НАТО: як вітчизняна оборонка планує співпрацювати із Заходом» на LB.ua.

«Коли нам були потрібні тепловізори, нам допомогла Туреччина, коли нам потрібні були сучасні безпілотники, нам знову допомогла Туреччина», – зазначив Коростельов.

Валентин Бадрак припускає, що німецька компанія відмовилася під впливом бажання відновити бізнес із Росією.

Ця компанія, згідно з інформацією на її сайті, розробляє станки для формування металу без зняття стружки для автомобільної, аерокосмічної та енергетичної промисловості. На сайті також зазначено, що Leifield має представництво в Росії, яке розташовано в Москві.

Нагадаємо, що кілька років тому німецький уряд заблокував українсько-німецьку розробку мобільного зенітного ракетного комплексу ближньої дії, що здійснювалась КПСП «Арсенал» спільно із компанією Rheinmetall. Також у 2016 році повідомлялось про спільну розробку КБ «Південне» та Rheinmetall комплексу протидії безпілотним літальним апаратам. Вогневу машину планувалось озброїти системою Skyshield від Rheinmetall Defence із 35-мм автоматичною гарматою. Цей проєкт також не було реалізовано.