Військовим виплатять 637 млн грн компенсації за житло

Міноборони заборгувало військовим 1,5 млрд грн

Цього року вже призначено 201 млн грн компенсацій військовослужбовцям та членам їх сімей за належне їм для отримання житло, ще вдвічі більше збираються розподілити.

Про це сьогодні, 24 вересня, поінформував міністр оборони Андрій Таран під час пленарного засідання Верховної Ради України.

«Призначено виплату військовослужбовцям та членам їх сімей грошової компенсації для отримання житлового приміщення в розмірі 201 млн грн. Також, у зв’язку із реорганізацією органів будівництва та формування трьох територіальних управлінь, на виплату грошової компенсації планується перерозподілити 436 млн грн», – повідомив Андрій Таран.

Варто зазначити, що хоча за прийнятим у березні законом, житлові комісії більше не мають виключати з квартобліку військових з 20-річною вислугою звільнених по закінченню контракту, у виплаті грошової компенсації за не отримане житло, їм і надалі відмовляють. Адже не внесені відповідні зміни до Постанови КМУ №728-2015р., згідно з якою виплачується ця компенсація.

Також, за словами очільника оборонного відомства, у 2021 році Міністерством оборони на будівництво житла для військовослужбовців передбачено 600 млн гривень, з яких взято зобов’язань на 332,6 млн гривень та профінансовано 106,444 млн гривень.

Нагадаємо, що у бюджеті Міністерства оборони на 2021 рік загалом на будівництво житла для військових було передбачено 1,201 мільярда гривень. Водночас невелику частину цієї суми, а саме 100 млн грн, планується перенаправити на погашення боргів по виплатах військовим.

Згідно з даними Міністерства розвитку громад та територій України нині на квартирному обліку у Збройних Силах України перебувають 44,8 тис. сімей військовослужбовців.