Автомобілі для заміни УАЗів купуватимуть через ProZorro

Автомобілі для заміни УАЗів купуватимуть через ProZorro

Міноборони вирішило купувати нові автівки, що замінятимуть УАЗи в армії, через відкриті тендери у системі ProZorro. У першій партії придбають 150 машин.

Нагадаємо, що вчора стало відомо про скасування Міноборони конкурсу на заміну УАЗів (ДКР «Сайгак») через його корупційність, невідповідність вимог до машини до реальних потреб, а також через значне очікуване перевищення вартості такої машини у порівнянні з базовим серійним варіантом автомобілів, що пропонуються на ринку (від 30% і більше).

Крім того, за словами заступника міністра оборони України Олександра Носова, у Міністерстві оборони розпочато службову перевірку щодо раніше визначеного для ДКР «Сайгак» тактико-технічного завдання, яке фактично було скопійоване з вимог до УАЗ-469 видання 1987 року. Результати цієї перевірки мають всі шанси бути переданими до органів досудового слідства.

Вже сьогодні, Олександр Носов повідомив у Facebook (шляхом коригування учорашнього повідомлення), що нові армійські легкові машини купуватимуть не за таємними ДКР, а за відкритими процедурами та у серійному варіанті.

«Ці машини «транспортної групи», а не «бойової», будуть закуповуватися відкритою процедурою в Прозорро для збройного формування – ЗСУ, в базовій комплектації, зеленого кольору, з двигуном не менше 2,3 л, механічна коробка, 4х4, з гарантією не меньше 3х років або пробігу, після внесення змін в плани і статті бюджетних витрат. Недопущення перевитрат складе близько 50 млн гривень у першій партії в 150 машин. Чого буде достатньо для закупівлі ще партії машин подібного класу для ЗС України», – дописав Носов зранку 28 вересня.

Автомобілі для заміни УАЗів купуватимуть через ProZorro