ЖБТЗ передав ЗСУ чергову партію відремонтованих БМП-2

ЖБТЗ передав ЗСУ чергову партію відремонтованих БМП-2

Житомирський бронетанковий завод, який входить до складу Укроборонпрому, відвантажив Збройним Силам України чергову партію БМП-2 згідно з умовами державного контракту.

Про це повідомляє пресслужба державного підприємства.

«Ми чудово розуміємо відповідальність перед країною і армією за свою роботу. Тому фахівці заводу відносяться до цих машин по-особливому, – як до чогось особистого. Всі усвідомлюють, що завтра, в разі потреби, або він, або родич можуть опинитися у складі екіпажу наших «беемпешек», тому від приймання й дефектовки до здавання й відвантаження іде наполеглива і сумлінна робота всього трудового колективу», – розповів директор ЖБТЗ Геннадій Гращенков.

ЖБТЗ передав ЗСУ чергову партію відремонтованих БМП-2

Нагадаємо, що у березні та квітні завод вже передав дві партії БМП. Бойові машини отримали навігаційні системи, оптичні прилади та приціли, фари інфрачервоного випромінювання з діодними лампами, а також гусеничні стрічки вітчизняного виробництва. Частина з них – власного виробництва ЖБТЗ, інша – харківського заводу ім. В.О. Малишева.

Крім того, у березні ЖБТЗ передав армії 26 відновлених БМП-1АК вилучених судом у польської компанії Wtorplast, про поставку яких Спецтехноекспорт відзвітувався ще у 2019 році.

ЖБТЗ передав ЗСУ чергову партію відремонтованих БМП-2 ЖБТЗ передав ЗСУ чергову партію відремонтованих БМП-2

ДП «Житомирський бронетанковий завод» спеціалізується на капітальному ремонті та модернізації легкоброньованої гусеничної техніки. Наразі закінчуються організація виробництва корпусів для бронетранспортера БТР-4.