Придбання іноземної станції раннього виявлення для прикордонників нанесло збитки державі – СБУ

 РЛС компанії Аерос «Спецтехноекспорт» без реальної потреби уклав контракт з іноземною компанією на поставку Підвісної системи раннього виявлення для охорони російсько-українського кордону.

Факт зловживань встановлений Департаментом контррозвідки СБУ, повідомляє її пресслужба.

Повідомляється, що через невиправдане внесення додаткових видатків до державного оборонного замовлення було завдано збитків держбюджету на майже 6,8 млн дол. США.

На даний час в службових приміщеннях Кабінету Міністрів України, Державної прикордонної служби України, Державної фіскальної служби України та ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» проводяться слідчі дії, спрямовані на вилучення оригіналів документів та інших речей і предметів, які мають доказове значення у кримінальному провадженні.

Ймовірно йдеться про закупівлю РЛС компанії «Аерос» (Worldwide Aeros Corporation). Відповідний меморандум був підписаний у січні 2016 року, а у лютому отримана перша станція, яка була введена в експлуатацію у Маріуполі в грудні того ж року. Але, за інформацією з відкритих джерел, подальших закупівель цих станцій не здійснювалось, а маріупольська станція тривалий час ремонтувалася. Ця ж компанія планувала організувати спільно з «Укроборонсервісом» виробництво автоматичних карабінів M4 – WAC-47.

Нагадаємо, що цього року адміністрація Державної прикордонної служби заключила державний контракт з Науково-виробничою компанією «Техімпекс» на поставку 5 комплектів стаціонарних радіолокаційних комплексів висвітлення надводної обстановки з метою модернізації постів технічного спостереження Бердянського прикордонного загону.

Офіційний коментар компанії Спецтехноекспорт »»


ua en