Китайський покупець «Мотор Січі» задекларував збитки, що майже у 5 разів перевищують вартість компанії

Мотор Січ

Потенційний інвестор української компанії «Мотор Січ» за 2019 рік задекларував збитки у 2,6 млрд дол, що майже в 5 разів перевищує ринкову вартість самої компанії (0,56 млрд дол).

Про це повідомляє Оборонно-промисловий кур'єр.

Йдеться про компанію Beijing Xinwei Technology Group Co., Ltd (Xinwei Group), яка разом з офшорною компанією Skyrizon Aircraft Holdings Limited (Британські Віргінські острови) та ДК «Укроборонпром», в червні 2019 року подали заявку до Антимонопольного комітету України для отримання дозволу на концентрацію акцій.

21 квітня 2020 року означена компанія опублікувала річний звіт за 2019 рік та офіційно оголосила що призупиняє торгівлю цінними паперами на Шанхайській біржі. В річному звіті, зокрема, зазначається, що річні збитки компанії за 2019 рік склали 18,436 млрд юанів (2,6 млрд дол США), що більш ніж у 4,5 рази перевищує ринкову вартість самої компанії (вона становить 4,06 млрд юанів, або 0,56 млрд дол США).

Китайський покупець Мотор Січі задекларував збитки, що майже у 5 разів перевищують вартість компанії

Зазначається, що компанія закінчила зі збитками 1,774 та 2,898 млрд юанів також і 2017 та 2018 роки відповідно.

Очікується, що згідно правил торгівлі цінними паперами на Шанхайській біржі, на протязі найближчих 15 робочих днів від дня публікації річного звіту Xinwei Group, за рішенням біржі компанія буде зняти з лістингу, а отже посилиться фінансовий тиск за борговими зобов’язаннями Xinwei Group, що призведе до банкрутства Xinwei Group та інших компанії корпоративні права які належать кінцевому беніфіціару п. Ван Цзіню.

Нагадаємо, що США намагаються не допустити передачу «Мотор Січі», яка є одним з провідних світових виробників авіадвигунів, під контроль Китая, з яким ведуть торговельну війну. Так, наприкінці вересня 2019 року запорізьку компанію відвідали представники Посольства США та старший радник Пентагону з питань оборони в Україні Дональд Вінтер, а у листопаді засновник приватної військової компанії Blackwater Ерік Прінс.

Читати також:«Мотор Січ» розробить великий транспортний гелікоптер