Катери ВМСУ «Аккерман» і «Бердянськ» стали на ремонт

Катери ВМСУ Аккерман і Бердянськ стали на ремонт

Державне підприємство «Миколаївський суднобудівний завод» прийняв на ремонт два малі броньовані артилерийські катери (мбака) ВМСУ «Аккерман» (P174) і «Бердянськ» (P175).

Про це повідомляє Миколаїв – місто корабелів.

«Аккерман» пройде плановий ремонт. «Бердянськ» чекає повне відновлення конструкцій корпусу, систем та механізмів для усунення ушкоджень, отриманих під час обстрілу російською авіацією та кораблями у Керченській протоці 25 листопада 2018 року.

Нагадаємо, що заразу на Чорному морі проходить державні випробування однотипний катер «Костопіль», сьомий у серії, а на київському ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» будується восьмий катер проєкту 58155, шифр «МБАК».

Головне призначення МБАКів – патрулювання в ближній морській зоні, охорона та оборона портів, морських та річкових комунікацій у межах територіальних морських вод, посилення охорони державного кордону, участь у морських операціях в акваторії Чорноморсько-Азовського басейну, зокрема з протидії висадкам десантних засобів противника на узбережжя.

Загалом згідно з бюджетною програмою розвитку, закупівлі, модернізації та ремонту озброєння, цього року планується отримати шість нових броньованих катерів різного призначення за контрактами, які були укладені в попередніх роках.

Як відомо, окрім вже згаданих МБАКі, наразі проходять випробування перші два десантно-штурмові катери (дшка) проєкту 58503 «Кентавр-ЛК» – L450 «Станіслав» та L451 «Малин», ще один будується у Києві на Заводі «Кузня на Рибальському».