«Українська бронетехніка» показала «Варту» з мінометом

Українська бронетехніка показала Варту з мінометом

Приватна компанія «Українська бронетехніка» показала свій мобільний 120-мм міномет «Смерека», що базується на бронеавтомобілі «Варта» побудованому на шасі МАЗ-5434.

Демонстрація відбувалась 4 грудня на військовому полігоні під час презентації українського озброєння делегації Федеративної Республіки Бразилія, очолюваній заступником міністра оборони Маркусом Дего Росас Понтіс. Про що повідомляє Defense Express.

Українська бронетехніка показала Варту з мінометом фото: Defense Express

Українська бронетехніка показала Варту з мінометом фото: Українська бронетехніка

Читати також:Прототип 120-мм мобільного міномету «Смерека» (ВІДЕО)

Нагадаємо, що раніше виробництво мобільних 120-мм мінометних систем було налагоджено ДП «Укроборонсервіс» спільно з іспанською компанією Everis Aeroespacial у Defensa S.L.U. Першу батарею з шести мінометів БАРС-8ММК 4909 120 А Збройні Сили України отримали восени 2019 року. В якості базового шасі для вогневих машин мобільного мінометного комплексу та машин артилерійської розвідки використовується бронеавтомобіль Барс-8 виробництва АК «Богдан Моторс». 10-тонний бронеавтомобіль побудований на шасі Dodge Ram, прийнятий на озброєння ЗСУ в 2019 році, після дворічних державних випробувань.

Очікується, що невдовзі армія отримає другу батарею. 30 вересня 2020 року, Черкаський автоскладальний завод №2 ПАТ «АК «Богдан Моторс» отримав контракт на поставку ДП «Укроборонсервіс» до 20 листопада 2020 року шести базових бронеавтомобілів.

120-мм мобільний мінометний комплекс Барс-8ММК проходить державні випробування 120-мм мобільний мінометний комплекс Барс-8ММК проходить державні випробування