Резніков пообіцяв ще більше «Байрактарів» для ЗСУ

Перше бойове застосування Bayraktar TB2 на Донбасі (ВІДЕО)

Міноборони наступного року додатково придбає ударні безпілотники «Байрактар». Наразі такі безпілотники перебувають у постійній готовності до завдання ударів у відповідь на провокації з боку збройних формувань Російської Федерації.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Сьогодні, 12 листопада, міністр оборони Олексій Резніков та головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний, під час робочої поїздки на Донбас, заслухали доповідь Командувача Об’єднаних сил Олександра Павлюка про ситуацію на сході України. На Об’єднаному командному пункті міністра і головнокомандувача ознайомили з досвідом та перспективами бойового застосування розвідувально-ударного безпілотного комплексу «Байрактар».

Олексій Резніков підкреслив нагальну необхідність подальшої закупівлі для потреб Збройних Сил України «Байрактарів»: «Наші турецькі партнери публічно оголосили, що вони беруть українські двигуни для оснащення «Байрактарів». Ми ще додатково плануємо придбати їх [безпілотники] у наступному році. Вони будуть застосовуватися, оскільки ми маємо боронити нашу незалежність, у тому числі, відповідно до 51 статті статуту ООН».

Головнокомандувач ЗС України запевнив, що Збройні Сили перебувають у постійній готовності до застосування ударного дрона в разі провокативних дій з боку збройних формувань РФ.

— Ми до цього йшли не один день і не два, готувалися, напрацьовуємо тактику застосування, напрацьовуємо методику. Попереду ще дуже багато цікавої для нас роботи, — сказав він.

Нагадаємо, що нині в арсеналі Повітряних Сил та ВМС України два комплекси Bayraktar TB2 (загалом 12 літальних апаратів) оперативно-тактичних БпАК Bayraktar TB2. Раніше повідомлялось, що у 2021-2022 роках планується придбати ще чотири комплекси (24 дрони).

Вперше бойове застосування комплексу «Байрактар» відбулося 26 жовтня 2021 року, за наказом Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенанта Валерія Залужного, у відповідь на артилерійський обстріл російськими окупаційними військами.