ЗСУ отримали чергову партію модернізованих БМП-2

ЗСУ отримали чергову паптію модернізованих БМП-2

Житомирський бронетанковий завод (ЖБТЗ) відремонтував та модернізував для ЗСУ чергову партію бойових машин піхоти БМП-2 і броньованих ремонтно-евакуаційних машин БРЕМ-2.

«Фахівці підприємства відновили працездатність вузлів та агрегатів бойових машин, встановили модернізовані прилади спостереження та системи керування вогнем, перевірили та відкоригували роботу озброєння тощо», – повідомляє пресслужба заводу.

Житомирський завод цього року передав Збройним Силам України кілька десятків відремонтованих та модернізованих БМП-2. Точну кількість наразі важко назвати, адже зазвичай не розголошується скільки саме машин було передано у кожній партії.

Відомо, що у березні ЖБТЗ передав армії 26 імпортованих БМП-1АК (вилучених через суд у польської компанії), також у березні було передано п'ять відремонтованих БМП-2, наступні партії бойових машин передавались у квітні, травні, серпні та листопаді.

Окрім відновлення БМП, цього року Житомирський бронетанковий завод, після кваліфікаційних випробувань розпочав серійне виготовлення корпусів для БТР-4Е. Перша партія наразі готується до відправлення замовнику (ХКБМ) для подальшого збирання бронетранспортерів.

Зазначимо, що за підсумками 2020 року чистий прибуток ЖБТЗ зріс на 213% та склав 141 млн грн, що дозволило підприємству піднятися на 7 сходинку у цьогорічному рейтингу (ТОП-100) українських оборонних підприємств за версією Ukrainian Military Pages.



ua en