Створення виробництва боєприпасів відкладається ще на два роки?

Створення виробництва боєприпасів відкладається ще на два роки?

Міністерство оборони України подовжило до 2022 року строк проведення заходів з відновлення складання та ремонту боєприпасів на арсеналах Збройних Сил України.

Новий крайній термін виконання цих заходів, наказом Міноборони №230 від 25.06.2020 року, встановлений «до 30.06.2022». Водночас, ще у травні цього року на створення виробництва боєприпасів Міністерство оборони планувало витратити 300 млн грн, а за умови належного фінансування запустити виробництво вже цього року.

Зауважимо, що відновлення виробничих потужностей арсеналів Збройних Сил України та їх ефективне використання, а також посилення контролю за розробленням та дотриманням технологічних процесів зі складання та ремонту боєприпасів на арсеналах Збройних Сил України, передбачено Указом Президента України №799 від 4 листопада 2019 року.

Створення виробництва боєприпасів відкладається ще на два роки?

Проте схоже Україні хронічно не везе зі створенням виробництва боєприпасів – ще 1998-2002 роках, з державного мобілізаційного резерву була незаконно вилучена та фактично вкрадена технологічна лінія для виробництва патронів, а за останні кілька років було розікрадено кошти на ще декілька «патронних заводів».

За один з них («віртуальну» лінію з виробництва артбоєприпасів) торік заарештували ексзаступника міністра економіки Юрія Бровченка, а через іншу, цього разу хоч й реально існуючу проте не менш фейкову виробничу лінію на заводі МВС «Форт», яку за $1,7 млн доларів обладнали непрацездатними станками 1920х років, державі доводиться імпортувати боєприпаси, кошти на створення виробництва яких вже витрачені.

Водночас в 2019 році стало відомо про запуск виробництва набоїв 7,62×51 мм НАТО приватною компанією – «Зброяр», які вже пройшли випробування та закуповуються Збройними Силами України для нових вітчизняних снайперських гвинтівок UAR-10 та UAR-008.

А наприкінці 2019 року з'явилася інформація щодо планів будівництва чергового патронного заводу (на 300 робочих місць) приватним інвестором на території індустріального парку «Павлоград», що на Січеславщині.



Нагадаємо, що з 13 по 16 жовтня 2020 року в Києві має відбутися наступна XVII Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека 2020».

Ukrainian Military Pages запрошує вітчизняні компанії на свої сторінки – розмістимо на безоплатній основі Ваші анонси та пресрелізи

наш e-mail: ukrmilitarypages@gmail.com