Миколаївський суднобудівний завод оголосив себе банкрутом

Миколаївський суднобудівний завод оголосив себе банкрутом

ДП «Миколаївський суднобудівний завод» не допомогли а ні гроші Укроборонпрому, а ні ремонти кораблів та катерів ВМСУ – держпідприємство розпочало процедуру банкрутства.

Відповідне рішення Господарського суду Миколаївської області ухвалив 16 жовтня з ініціативи самого ж заводу в порядку ч. 6 ст. 34 Кодексу України про процедури банкрутства, повідомляє Бізнес Цензор з посиланням на Finbalance.

Норма, на яку посилається керівництво підприємства, передбачає, що боржник зобов'язаний в місячний термін звернутися до господарського суду з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство у разі, якщо задоволення вимог одного або кількох кредиторів призведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами (загроза неплатоспроможності), і в інших випадках, передбачених кодексом.

Як повідомлялося, в липні 2019 року Укроборонпром перерахував в якості фінансової допомоги держпідприємству «Миколаївський суднобудівний завод» 54,8 млн грн для погашення заборгованості по заробітній платі.

Крім того, було перераховано 31,7 млн грн для виплат компенсації за несвоєчасно виплачену зарплату, а також податків і зборів, пов'язаних з розрахунком на оплату праці.

Нагадаємо, що цього року МСЗ ремонтував наступні кораблі та катери Військово-Морських Сил ЗС України: десантний корабель L401 «Юрій Олефіренко», десантний катер L434 «Сватове», броньовані артилерійські катери P174 «Аккерман», P175 «Бердянськ», P176 «Нікополь» та P179 «Вишгород», а також протидиверсійний катер P241 «Гола Пристань».

Також після візиту Зеленського на завод у 2019 році, директор МСЗ заявив, що президентом начебто вже підписане доручення й воно пішло на Міноборони – щодо демілітаризації недобудованого крейсеру (який розбиратимуть 2-3 роки) і по корвету (щодо перенесення його будівництва на МСЗ). Проте за майже півтора роки жодного з циз планів не реалізовано.