МЗС Великобританії опублікувало угоду про кредит у 1,7 млрд фунтів для розвитку ВМС України

МЗС Великобританії опублікувало угоду про кредит у 1,7 млрд фунтів для розвитку ВМС України

Британсько-українська угода передбачає фінансування закупівлі та обслуговування двох протимінних кораблів, спільного виробництва восьми ракетних кораблів та фрегата, поставку і модернізацію озброєння для наявних суден та консультаційно-технічну підтримку будівництва військово-морської інфраструктури.

Про це йдеться в угоді повний текст якої оприлюднило МЗС Великобританії.

Рамкова кредитна угода укладена для реалізації домовленостей зафіксованих у Меморандумі про наміри між Міністерствами оборони України та Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії щодо розвитку можливостей ВМС України від 7 жовтня 2020 року.

Згідно з умовами угоди, кредит використовуватиметься для фінансування контрактів, підписаних британськими постачальниками, за якими щонайменше 50% товарів та послуг мають бути з Великобританії.

Нагадаємо, що згідно з тристороннім Меморандумом від 21 червня 2021 року, програму будівництва та модернізації кораблів ВМС України очолить британська Babcock International Group. Також долучаться компанії MBDA, Thales і Royal Haskoning DHV. Компанії тісно співпрацюватимуть з українською промисловістю.

ua en