МСЗ відновлено розграбований росіянами бронекатер «Бердянськ» та відремонтовано «Лубни»

Розграбований росіянами бронекатер Бердянськ відновлено

Катер ВМСУ P175 «Бердянськ», який в 2018 році, під час захоплення росіянами у районі Керченської протоки був уражений артилерійським вогнем та в подальшому розграбований, відновлено на Миколаївському суднобудівному заводі (МСЗ).

В ході ремонту, який розпочався у червні 2020 року, відновлено гвинто-стернову систему, донно-бортову арматуру, протектори, систему головного двигуна та інші вузли. Крім того, фахівці підприємства усунули пошкодження корпусу, які «Бердянськ» отримав два роки тому під час російської агресії у Керченській протоці, повідомила пресслужба Укроборонпрому.

Нагадаємо, що вирізані під час ремонту вражені пострілами росіян частини корпусу броньованого катеру, екскомандувачем Військово-Морських Сил України адміралом Ігорем Воронченком, були передані до Національного військово-історичного музею України.

Крім того в жовтні, Миколаївським суднобудівним заводом, завершено виїзні докові роботи з ремонту малого броньованого артилерійського катеру (мбака) P178 «Лубни» у м. Маріуполь.

Також цього року МСЗ ремонтував десантний корабель L401 «Юрій Олефіренко», десантний катер L434 «Сватове», катери P174 «Аккерман», P176 «Нікополь» та P179 «Вишгород», а також протидиверсійний катер P241 «Гола Пристань».

Зауважимо, що 16 жовтня згідно з рішенням Господарського суду Миколаївської області щодо ДП «Миколаївський суднобудівний завод», з ініціативи самого ж заводу, розпочато процедуру банкрутства в порядку ч. 6 статті 34 Кодексу України з процедур банкрутства.

Згідно з повідомленням Укроборонпрому, процедуру банкрутства розпочато з метою фінансового оздоровлення підприємства.