ХКБМ завершило передачу десяти БТР-4 для Нацгвардії

ХКБМ завершило передачу десяти БТР-4 для Нацгвардії

Харківське конструкторське бюро машинобудування (ХКБМ) передало Національній гвардії останні два з десяти бронетранспортерів БТР-4Е замовлених ще три роки тому.

Мова про два державні контракти, які ХКБМ та Національна гвардія України уклали у жовтні та грудні 2017 року на 10 бронетранспортерів БТР-4Е, загальною вартістю 220 млн грн. Бойові машини мали бути передані замовнику у серпні 2018 року. Проте виконання цих контрактів було зірване, як і контракт з Міністерством оборони на 45 бронетранспортерів БТР-4Е.

Нагадаємо, що виконання проблемного контракту з Міноборони було поновлено наприкінці 2019 року після втручання президента Володимира Зеленського. Після того як у серпні 2020 року Збройні Сили України нарешті отримали всі 45 бронетранспортерів, ХКБМ приступило до завершення контракту з Національною гвардією.

У жовтні 2020 року Нацгвардія отримала чотири бронетранспортери. Про поставку ще чотирьох стало відомо 11 грудня, під візиту на харківське підприємство нового очільника Укроборонпрому Юрія Гусєва. І нарешті сьогодні пресслужба Укроборонпрому повідомила, що до кінця грудня 2020 року всі 10 замовлених БТР-4Е були відвантажені замовнику.

Нагадаємо, що на 2021 рік Міністерство оборони уклало договори з ХКБМ на постачання 76 бронетранспортерів БТР-4 та однієї броньованої ремонто-евакуаційної машини БРЕМ-4РМ.

Читати також:Хомчак підтвердив переозброєння морської піхоти на БТР-4М